Kiełbasa biała parzonaWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.Opis: Tradycyjna biała kiełbasa parzona wytworzona ze specjalnie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego doprawiona majerankiem, czosnkiem, świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. Skład: Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól, woda, jelito wieprzowe Termin przydatności do spożycia: 10 dni VAC |
Kiełbasa parzona POTAŚNIANKAWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.Opis: Kiełbasa, która swoją nazwę zawdzięcza miejscowości z której pochodzi – Potaśnia to wieś leżąca w południowej Wielkopolsce. Kiełbasa średnio rozdrobniona, wieprzowa tradycyjnie wędzona dymem z drewna olchowego. Staranie dobrane mięso, długi proces peklowania oraz naturalne przyprawy sprawiają, że „Potaśnianka” jest chudą, szlachetną kiełbasą doskonale nadającą się do spożycia na ciepło oraz zimno. Skład: Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito wieprzowe Termin przydatności do spożycia: 14 dni VAC |
Kiełbasa szynkowaWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.Opis: Tradycyjna szynkowa kiełbasa z najlepszego mięsa wieprzowego z szynek. Jej aromat zawdzięczamy wędzarni palonej drewnem olchowym oraz takim przyprawom jak: świeżo mielony pieprz oraz gałka muszkatołowa. Doskonale nadaje się na kanapki. Skład: Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito sztuczne Termin przydatności do spożycia: 14 dni VAC |
Kiełbasa surowa polskaWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.Opis: Wysoko gatunkowe mięso wieprzowe, długi proces peklowania, naturalne przyprawy oraz bardzo długie wędzenie zimnym dymem w tradycyjnej wędzarni sprawia ze nasza kiełbasa polska surowa jest szlachetnym wyrobem dla wytrawnych smakoszy. Skład: Mięso wieprzowe, boczek wieprzowy, przyprawy naturalne, sól peklująca, jelito naturalne Termin przydatności do spożycia: 14 dni VAC |
Kiełbasa żywiecka podsuszanaWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.Opis: Mięso z szynek wieprzowych wykorzystujemy do produkcji tej kiełbasy. Gałka muszkatołowa, świeżo mielony czarny pieprz w połączeniu ze starannością wykonania pozwala nam oddać państwu kiełbasę cieszącą się dużym powodzeniem wśród smakoszy. Skład: Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito wołowe Termin przydatności do spożycia: 21 dni VAC |
Kiełbasa słoikowaWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Opis: Smak naszej najlepszej kiełbasy POTAŚNIANKI zamknęliśmy w słoiku 315 ml, aby mogli Państwo jeszcze dłużej cieszyć się jej smakiem. Skład: Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, żelatyna spożywcza. Waga: 260g ± 10g Termin przydatności do spożycia: 30 dni |
Kiełbasa czosnkowa podsuszanaWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Opis: Kiełbasa wieprzowa średniorozdrobniona. Otrzymana ze specjalnie dobranego mięsa, poddanego długiemu procesowi peklowania. Wędzona tradycyjnie dymem z drewna olchowego, parzona oraz ponownie wędzona i podsuszana. Świeży, ręcznie krojony czosnek oraz naturalne przyprawy w połączeniu z dymem tradycyjnej wędzarni nadaje kiełbasie niesamowitego charakterystycznego aromatu. Skład: Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, czosnek świeży, sól peklująca, woda, jelito wieprzowe Termin przydatności do spożycia: 21 dni VAC |
Kiełbasa z majerankiem podsuszanaWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.Opis: Kiełbasa z szynkowego mięsa z dodatkiem aromatycznego tylko polskiego majeranku. Kiełbasa dwukrotnie odwiedza wędzarnię co sprawia, że jej smak pieści podniebienie. Skład: Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, jelito wieprzowe Termin przydatności do spożycia: 21 dni VAC |
Kiełbasa pieprzowa podsuszanaWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.Opis: Szlachetna kiełbasa z najwyższej jakości mięsa (mięsa z szynek) oraz dodatek grubo rozdrobnionego kolorowego pieprzu w połączeniu z dymem wędzarniczym pozwala nam tworzyć kiełbasę bez której nie może się odbyć żadna zakrapiana uroczystość. Skład: Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito wieprzowe Termin przydatności do spożycia: 21 dni VAC |
Parówki cielęco-wieprzowe (55% cielęciny)Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Opis: Parówki także przygotowywane według przepisu dziadka z dużą zawartością cielęciny, przepyszne, delikatne, idealne dla małych dzieci. Skład: Mięso cielęce 55%, mięso wieprzowe 40%, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne Termin przydatności do spożycia: 14 dni VAC |
Paróweczki cienkieWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Opis: Przygotowujemy parówkę wg przepisu dziadka w 100% wieprzową. Dziadek Jan Nowicki robił przed i po wojnie właśnie taką parówkę. Smaku jej nie będziemy opisywać ponieważ nam się to nie uda- zachęcamy do spróbowania. Nadziewane w naturalne jelita baranie i delikatnie wędzone w tradycyjnej wędzarni. Skład: Mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne baranie Termin przydatności do spożycia: 14 dni VAC |
Parówki grubeWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Opis: Przygotowuję parówkę wg przepisu dziadka w 100% wieprzową. Jan Nowicki robił przed i po wojnie właśnie taką parówkę. Smaku jej nie będę opisywał ponieważ mi się to nie uda- zachęcam do spróbowania. Skład: Mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne wieprzowe Termin przydatności do spożycia: 14 dni VAC |
Schab parzonyWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Opis: Staropolski przepis. Polędwica starannie przyrządzona, długo peklowana, wędzona dymem z drewna olchowego oraz parzona. Szlachetny doskonały smak i aromat. Skład: Schab wieprzowy, woda, sól peklująca Termin przydatności do spożycia: 10 dni VAC |
Szynka parzona tradycyjna z PotaśniWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Opis: Smak prawdziwej staropolskiej szynki olchowym dymem otulonej i starannie sparzonej. Mięso w zalewie wcześniej leżące pozwala mi oddać w Państwa ręce soczystą szlachetną szynkę o niezapomnianym smaku. Skład: Szynka wieprzowa, woda, sól peklująca Termin przydatności do spożycia: 10 dni VAC |
Szynka z ziołamiWyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.Opis: Szlachetna szynka z jednolitego mięśnia wieprzowego długo leżąca w zalewie z aromatycznych przypraw, później wędzona w tradycyjnej wędzarni . Ten smak przeniesie nas do czasów naszych dziadków. Skład: Szynka wieprzowa, woda, sól peklująca Termin przydatności do spożycia: 10 dni VAC |
Nasza firma należy do
Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Wielkopolski
Firma posiada licencję
na oznaczanie swoich wyrobów
międzynarodowym symbolem
przekreślonego kłosa
- oznaczeniem żywności bezglutenowej
Producent wyróżniony znakiem
ZŁOTNICKA PREMIUM
za najlepszy wyrób
z wieprzowiny złotnickiej