Ta strona używa ciasteczek (cookies). Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z tych plików.

Nowicki Naturalnie Producent tradycyjnych wędlin


Kiełbasa biała parzona

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.                       


Opis:

Tradycyjna biała kiełbasa parzona wytworzona ze specjalnie wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego doprawiona majerankiem, czosnkiem, świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą.

Skład:
Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól, woda, jelito wieprzowe

Termin przydatności do spożycia:
10 dni VAC

Kiełbasa parzona POTAŚNIANKA

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.


Opis:

Kiełbasa, która swoją nazwę zawdzięcza miejscowości z której pochodzi – Potaśnia to wieś leżąca w południowej Wielkopolsce. Kiełbasa średnio rozdrobniona, wieprzowa tradycyjnie wędzona dymem z drewna olchowego. Staranie dobrane mięso, długi proces peklowania oraz naturalne przyprawy sprawiają, że „Potaśnianka” jest chudą, szlachetną kiełbasą doskonale nadającą się do spożycia na ciepło oraz zimno.

Skład:
Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito wieprzowe

Termin przydatności do spożycia:
14 dni VAC

Kiełbasa szynkowa

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.


Opis:

Tradycyjna szynkowa kiełbasa z najlepszego mięsa wieprzowego z szynek. Jej aromat zawdzięczamy wędzarni palonej drewnem olchowym oraz takim przyprawom jak: świeżo mielony pieprz oraz gałka muszkatołowa. Doskonale nadaje się na kanapki.

Skład:
Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito sztuczne

Termin przydatności do spożycia:
14 dni VAC

Kiełbasa surowa polska

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.


Opis:

Wysoko gatunkowe mięso wieprzowe, długi proces peklowania, naturalne przyprawy oraz bardzo długie wędzenie zimnym dymem w tradycyjnej wędzarni sprawia ze nasza kiełbasa polska surowa jest szlachetnym wyrobem dla wytrawnych smakoszy.

Skład:
Mięso wieprzowe, boczek wieprzowy, przyprawy naturalne, sól peklująca, jelito naturalne

Termin przydatności do spożycia:
14 dni VAC

Kiełbasa żywiecka podsuszana

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.


Opis:

Mięso z szynek wieprzowych wykorzystujemy do produkcji tej kiełbasy. Gałka muszkatołowa, świeżo mielony czarny pieprz w połączeniu ze starannością wykonania pozwala nam oddać państwu kiełbasę cieszącą się dużym powodzeniem wśród smakoszy.

Skład:
Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito wołowe

Termin przydatności do spożycia:
21 dni VAC

Kiełbasa słoikowa

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.



Opis:

Smak naszej najlepszej kiełbasy POTAŚNIANKI zamknęliśmy w słoiku 315 ml, aby mogli Państwo jeszcze dłużej cieszyć się jej smakiem.

Skład:
Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, żelatyna spożywcza. Waga: 260g ± 10g

Termin przydatności do spożycia:
30 dni

Kiełbasa czosnkowa podsuszana

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.



Opis:

Kiełbasa wieprzowa średniorozdrobniona. Otrzymana ze specjalnie dobranego mięsa, poddanego długiemu procesowi peklowania. Wędzona tradycyjnie dymem z drewna olchowego, parzona oraz ponownie wędzona i podsuszana. Świeży, ręcznie krojony czosnek oraz naturalne przyprawy w połączeniu z dymem tradycyjnej wędzarni nadaje kiełbasie niesamowitego charakterystycznego aromatu.

Skład:
Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, czosnek świeży, sól peklująca, woda, jelito wieprzowe

Termin przydatności do spożycia:
21 dni VAC

Kiełbasa z majerankiem podsuszana

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.


Opis:

Kiełbasa z szynkowego mięsa z dodatkiem aromatycznego tylko polskiego majeranku. Kiełbasa dwukrotnie odwiedza wędzarnię co sprawia, że jej smak pieści podniebienie.

Skład:
Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, jelito wieprzowe

Termin przydatności do spożycia:
21 dni VAC

Kiełbasa pieprzowa podsuszana

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.


Opis:

Szlachetna kiełbasa z najwyższej jakości mięsa (mięsa z szynek) oraz dodatek grubo rozdrobnionego kolorowego pieprzu w połączeniu z dymem wędzarniczym pozwala nam tworzyć kiełbasę bez której nie może się odbyć żadna zakrapiana uroczystość.

Skład:
Mięso wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito wieprzowe

Termin przydatności do spożycia:
21 dni VAC

Parówki cielęco-wieprzowe (55% cielęciny)

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.



Opis:

Parówki także przygotowywane według przepisu dziadka z dużą zawartością cielęciny, przepyszne, delikatne, idealne dla małych dzieci.

Skład:
Mięso cielęce 55%, mięso wieprzowe 40%, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne

Termin przydatności do spożycia:
14 dni VAC

Paróweczki cienkie

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.



Opis:

Przygotowujemy parówkę wg przepisu dziadka w 100% wieprzową. Dziadek Jan Nowicki robił przed i po wojnie właśnie taką parówkę. Smaku jej nie będziemy opisywać ponieważ nam się to nie uda- zachęcamy do spróbowania. Nadziewane w naturalne jelita baranie i delikatnie wędzone w tradycyjnej wędzarni.

Skład:
Mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne baranie

Termin przydatności do spożycia:
14 dni VAC

Parówki grube

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.



Opis:

Przygotowuję parówkę wg przepisu dziadka w 100% wieprzową. Jan Nowicki robił przed i po wojnie właśnie taką parówkę. Smaku jej nie będę opisywał ponieważ mi się to nie uda- zachęcam do spróbowania.

Skład:
Mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne wieprzowe

Termin przydatności do spożycia:
14 dni VAC

Schab parzony

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.



Opis:

Staropolski przepis. Polędwica starannie przyrządzona, długo peklowana, wędzona dymem z drewna olchowego oraz parzona. Szlachetny doskonały smak i aromat.

Skład:
Schab wieprzowy, woda, sól peklująca

Termin przydatności do spożycia:
10 dni VAC

Szynka parzona tradycyjna z Potaśni

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.



Opis:

Smak prawdziwej staropolskiej szynki olchowym dymem otulonej i starannie sparzonej. Mięso w zalewie wcześniej leżące pozwala mi oddać w Państwa ręce soczystą szlachetną szynkę o niezapomnianym smaku.

Skład:
Szynka wieprzowa, woda, sól peklująca

Termin przydatności do spożycia:
10 dni VAC

Szynka z ziołami

Wyrób bezglutenowy, certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.


Opis:

Szlachetna szynka z jednolitego mięśnia wieprzowego długo leżąca w zalewie z aromatycznych przypraw, później wędzona w tradycyjnej wędzarni . Ten smak przeniesie nas do czasów naszych dziadków.

Skład:
Szynka wieprzowa, woda, sól peklująca

Termin przydatności do spożycia:
10 dni VAC
Nasza firma należy do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski

Nasza firma należy do

Sieci Dziedzictwa Kulinarnego

Wielkopolski

Nasza firma produkuje Żywność bezglutenową

Produkty bezglutenowe

Złotnicka Premium

Producent wyróżniony znakiem

ZŁOTNICKA PREMIUM

za najlepszy wyrób

z wieprzowiny złotnickiej