Boczek wędzonyOpis:Długi proces peklowania oraz wędzenie zimnym dymem sprawia, że nasz boczek jest delikatny i aromatyczny. Skład: Boczek wieprzowy, sól peklująca, woda Termin przydatności do spożycia: 10 dni luz 21 dni VAC |
Polędwiczka wędzonaOpis:Oddaję w Państwa ręce polędwiczkę wieprzową o wspaniałym delikatnym smaku. Polędwiczki najpierw leżą w zalewie, później bardzo długo wędzimy ją w zimnym dymie z drewna olchowego w tradycyjnej wędzarni. Skład: Polędwiczka wędzona, woda, sól peklująca Termin przydatności do spożycia: 10 dni luz 21 dni VAC |
Schab surowy wędzonyOpis:Staropolski przepis. Polędwica starannie przyrządzona długo peklowana, wędzona zimnym dymem z drewna olchowego. Szlachetny doskonały smak i aromat. Skład: Schab wieprzowy, woda, sól peklująca Termin przydatności do spożycia: 10 dni luz 21 dni VAC |
Szynka surowa dojrzewającaOpis:Prawdziwy rarytas. Na wykonanie tej szynki potrzebujemy ponad miesiąc czasu. Starannie przeprowadzony proces peklowania, oraz bardzo długie wędzenie zimnym dymem sprawia, że wędzonka ta otrzymuje bardzo szlachetny aromat i smak. Skład: Mięso wieprzowe, sól peklująca Termin przydatności do spożycia: 10 dni luz 21 dni VAC |
Nasza firma należy do
Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Wielkopolski
Firma posiada licencję
na oznaczanie swoich wyrobów
międzynarodowym symbolem
przekreślonego kłosa
- oznaczeniem żywności bezglutenowej
Producent wyróżniony znakiem
ZŁOTNICKA PREMIUM
za najlepszy wyrób
z wieprzowiny złotnickiej