Ta strona używa ciasteczek (cookies). Pozostając na niej, wyrażasz zgodę na korzystanie z tych plików.

Nowicki Naturalnie Producent tradycyjnych wędlin

Parówki cielęco - wieprzowe

Opis:
Parówki także przygotowywane według przepisu dziadka z dużą zawartością cielęciny, przepyszne, delikatne, idealne dla małych dzieci.

Skład:
Mięso cielęce 55%, mięso wieprzowe 40%, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne

Termin przydatności do spożycia:
5 dni luz
14 dni VAC

Paróweczki cienkie

Opis:
Przygotowuję parówkę wg przepisu dziadka w 100% wieprzową. Jan Nowicki robił przed i po wojnie właśnie taką parówkę. Smaku jej nie będę opisywał ponieważ mi się to nie uda- zachęcam do spróbowania. Nadziewane w naturalne jelita baranie i delikatnie wędzone w tradycyjnej wędzarni.

Skład:
Mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne baranie

Termin przydatności do spożycia:
5 dni luz
14 dni VAC

Paróweczka cienka biała

Opis:
Lekko doprawiona gałką muszkatołową, pieprzem i kolendrą, niezwykle delikatna parówka z mięsa wieprzowego, która ze względu na wyrafinowane podniebienia naszych najmłodszych nie została poddana wędzeniu, przez co praktycznie rozpływa się w ustach.

Skład:
Mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, przyprawy naturalne, woda, jelito naturalne baranie 

Termin przydatności do spożycia:
5 dni luz
10 dni VAC

Parówki

Opis:
Przygotowuję parówkę wg przepisu dziadka w 100% wieprzową. Jan Nowicki robił przed i po wojnie właśnie taką parówkę. Smaku jej nie będę opisywał ponieważ mi się to nie uda- zachęcam do spróbowania.

Skład:
Mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne wieprzowe

Termin przydatności do spożycia:
5 dni luz
14 dni VAC
Nasza firma należy do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski

Nasza firma należy do

Sieci Dziedzictwa Kulinarnego

Wielkopolski

Nasza firma produkuje Żywność bezglutenową

Produkty bezglutenowe

Złotnicka Premium

Producent wyróżniony znakiem

ZŁOTNICKA PREMIUM

za najlepszy wyrób

z wieprzowiny złotnickiej