Parówki cielęco - wieprzoweOpis:Parówki także przygotowywane według przepisu dziadka z dużą zawartością cielęciny, przepyszne, delikatne, idealne dla małych dzieci. Skład: Mięso cielęce 55%, mięso wieprzowe 40%, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne Termin przydatności do spożycia: 5 dni luz 14 dni VAC |
Paróweczki cienkieOpis:Przygotowuję parówkę wg przepisu dziadka w 100% wieprzową. Jan Nowicki robił przed i po wojnie właśnie taką parówkę. Smaku jej nie będę opisywał ponieważ mi się to nie uda- zachęcam do spróbowania. Nadziewane w naturalne jelita baranie i delikatnie wędzone w tradycyjnej wędzarni. Skład: Mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne baranie Termin przydatności do spożycia: 5 dni luz 14 dni VAC |
Paróweczka cienka białaOpis:Lekko doprawiona gałką muszkatołową, pieprzem i kolendrą, niezwykle delikatna parówka z mięsa wieprzowego, która ze względu na wyrafinowane podniebienia naszych najmłodszych nie została poddana wędzeniu, przez co praktycznie rozpływa się w ustach. Skład: Mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, przyprawy naturalne, woda, jelito naturalne baranie Termin przydatności do spożycia: 5 dni luz 10 dni VAC |
ParówkiOpis:Przygotowuję parówkę wg przepisu dziadka w 100% wieprzową. Jan Nowicki robił przed i po wojnie właśnie taką parówkę. Smaku jej nie będę opisywał ponieważ mi się to nie uda- zachęcam do spróbowania. Skład: Mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne wieprzowe Termin przydatności do spożycia: 5 dni luz 14 dni VAC |
Nasza firma należy do
Sieci Dziedzictwa Kulinarnego
Wielkopolski
Firma posiada licencję
na oznaczanie swoich wyrobów
międzynarodowym symbolem
przekreślonego kłosa
- oznaczeniem żywności bezglutenowej
Producent wyróżniony znakiem
ZŁOTNICKA PREMIUM
za najlepszy wyrób
z wieprzowiny złotnickiej